Mille-feuilles

Mille-feuilles

4.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 parts

Składniki

  • 100 g de sucre
  • 1 pâte feuilletée rectangulaire (42 cm x 26 cm), abaissée
Crème pâtissière
  • 2 œufs
  • 50 g de sucre
  • 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 1 sachet de sucre vanillé (5 g)
  • 250 g de lait
  • 3 feuilles de gélatine trempées 5 minutes dans l’eau froide, égouttées
  • 200 g de crème entière, froide
Finition et glaçage
  • 2 c. à soupe de gelée de coing
  • 1 c. à soupe d'eau chaude
  • 5 gouttes de jus de citron

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 755 kcal / 3148 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...