Mille-feuilles

Mille-feuilles

4.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 parts

Składniki

  • de sucre
    100 g
  • pâte feuilletée rectangulaire (42 cm x 26 cm), abaissée
    1
Crème pâtissière
  • œufs
    2
  • de sucre
    50 g
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
    2 c. à soupe
  • de sucre vanillé (5 g)
    1 sachet
  • de lait
    250 g
  • feuilles de gélatine trempées 5 minutes dans l’eau froide, égouttées
    3
  • de crème entière, froide
    200 g
Finition et glaçage
  • de gelée de coing
    2 c. à soupe
  • d'eau chaude
    1 c. à soupe
  • de jus de citron
    5 gouttes

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 755 kcal / 3148 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...