Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les coques
- 100 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre glace
- 10 g de cacao en poudre, non sucré
- 80 g de blancs d'œufs
- 100 de sucre
- 30 g d'eau
La ganache
- 60 g de crème entière
- 100 g de chocolat au lait au caramel, en morceaux
- 20 g de beurre, à température ambiante, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 242 kJ / 57 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mille-feuilles
2 Std. 25 Min
Madeleines au chocolat
30min
Coulant au chocolat et au cœur cerise
1 Std. 30 Min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Croquant au chocolat
15 godz.
Forêt noire
2 Std. 30 Min
Panna cotta
6h 15 min
Mille-feuille pomme-safran
Brak ocen
Burgers de boeuf et garniture au fromage
40min
Pavé au chocolat épicé
12h
Gâteau à la crème
45min
Tarte meringuée au citron
2 Std. 30 Min