Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le levain
- 150 g de farine blanche
- 120 g d'eau
- 1 g de levure boulangère fraîche
La pâte
- 400 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de farine de blé complet
- 500 g de farine blanche et un peu plus pour le plan de travail et pour saupoudrer
- 10 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 195 mg
Alternatywne przepisy
Pain toupie rapide
40 Min
Émincé à la zurichoise
50 Min
Rosbif au mojo verde et aux pommes de terre nouvelles
1 Std. 15 Min
Crème glacée aux fruits
5 Min
Pain d'épeautre et de blé
12h
Ragoût de bœuf
1 Std. 50 Min
Pain paysan
3 Std.
Tourte de Linz suisse
1 Std. 30 Min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Tresse au beurre à 6 brins
2 godz. 35 min
Focaccia aux tomates
40 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min