Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le levain
- 150 g de farine blanche
- 120 g d'eau
- 1 g de levure boulangère fraîche
La pâte
- 400 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de farine de blé complet
- 500 g de farine blanche et un peu plus pour le plan de travail et pour saupoudrer
- 10 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 195 mg
Alternatywne przepisy
Ragoût de bœuf
1h 50 min
Petits pains du 1er août
1 godz. 10 min
Poulet oriental au couscous
Brak ocen
Riz Casimir (8 portions)
1 godz.
Tresse russe aux canneberges
3ч.
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 min
Focaccia aux tomates
40 мин.
Riz Casimir
45 min
Tresse au beurre à 6 brins
2ч. 35 мин.
Crème glacée aux fruits
5min
Croissants au jambon
35 min
Tresse bernoise
1ч. 45 мин.