Forêt noire

Forêt noire

3.6 14 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 portions

Składniki

La génoise au chocolat
  • 10 - 15 g de beurre pour le moule
  • 120 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 2 jaunes d'œufs
  • 4 œufs entiers
  • 140 de sucre
  • 1 pincée de sel (opcjonalnie)
  • 20 g de fécule de maïs
  • 1 c. à café de poudre à lever (½ sachet)
  • 20 g de cacao en poudre
La garniture et la finition
  • 370 g de griottes en conserve (poids net égoutté) et le jus
  • 300 g de sucre glace
  • 50 g de kirsch (eau-de-vie de cerise)
  • 800 g de crème, 35 % m.g. très froide
  • 400 g de mascarpone
  • 300 g de chocolat noir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 897 kcal / 3748 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...