Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte brisée (voir conseil)
- 50 g de sucre
- 180 g de beurre en morceaux, et un peu plus pour graisser
- 330 g de farine blanche
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
Ganache
- 430 g de chocolat blanc, en morceaux (2 cm)
- 150 g de crème entière
Glaçage au sucre et croix blanche
- 500 g de sucre
- 60 g d'eau
- 2 sachets de colorant alimentaire, liquide, rouge (env. 40 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2659 kJ / 635 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte au séré et aux fraises
2h 50min
Sirop de vin chaud
12h
Gâteau suisse du 1er août
15 godz.
Hot-dogs grillés
2 Std.
Nœud au lard
2小时 10 分钟
Pâté uranais
1 Std. 50 Min
Brownies
45 Min
Tarte aux pommes façon crumble (TM6)
2 Std. 30 Min
Tresse russe aux canneberges
3hod.
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Gâteau de Linz
1小时
Carac (Tartelette au chocolat)
2 Std.