Urządzenia i Akcesoria
Crema catalana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
1000 g de lait entier
-
10 jaunes d'œufs
-
300 g de sucre
-
40 g de fécule de maïs
-
1 c. à café d'arôme de vanille1 c. à café de sucre vanillé
-
1 pincée de sel
-
de zestes de citron de 1 citron
-
1 bâton de cannelle
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.34 g
Kalorie
1854 kJ /
445 kcal
Tłuszcz
16.54 g
Węglowodany
62.69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tiramisu fraises-sureau
3 godz. 15 min
Brioche
9 godz. 30 min
Tarte au vin cuit
45 min
Croquant au chocolat
15 godz.
Rochers coco chocolat
20 min
Tourte au chocolat-moka
4 godz. 30 min
Meringue
10 min
Mille-feuilles
2 godz. 25 min
Goulache
1 godz. 5 min
Blanquette de veau aux bolets
1 godz. 30 min
Meringues de l'Emmental
2 godz. 15 min
Tarte meringuée au citron
2 godz. 30 min