Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait entier
- 10 jaunes d'œufs
- 300 g de sucre
- 40 g de fécule de maïs
-
1
c. à café de sucre vanillé
lub 1 c. à café d'arôme de vanille - 1 pincée de sel
- le zeste de citron, de 1 citron
- 1 bâton de cannelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854 kJ / 445 kcal
- Białko
- 11.34 g
- Węglowodany
- 62.69 g
- Tłuszcz
- 16.54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanquette de veau aux bolets
1j 30 menit
Moelleux au chocolat
45 Min
Coulis de framboises
10 min
Meringues de l'Emmental
2h 15 min
Sauce Hollandaise
15min
Gâteau de Pâques
1h 55min
Galette des rois aux poires et au chocolat
1 Std. 40 Min
Panna cotta
6h 15 min
Tourte au poulet et à la poire
2h 40 min
Croquettes au jambon avec sauce béchamel rapide
9 Std. 15 Min
Sauce béchamel
15min
Ravioli à la ricotta et sauce aux aubergines
1 Std. 40 Min