![Crema catalana Crema catalana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EB0FF800-43C8-4DA1-8FCE-1E232848DEA2/Derivates/FE4395C5-735B-4F7B-9868-E6BEF091B4B1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait entier
- 10 jaunes d'œufs
- 300 g de sucre
- 40 g de fécule de maïs
-
1
c. à café de sucre vanillé
lub 1 c. à café d'arôme de vanille - 1 pincée de sel
- le zeste de citron, de 1 citron
- 1 bâton de cannelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854 kJ / 445 kcal
- Białko
- 11.34 g
- Węglowodany
- 62.69 g
- Tłuszcz
- 16.54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Tarte aux pommes
1h 15min
Crème brûlée
4 godz. 50 min
Brioche
9 godz. 30 min
Chutney de mangue
1h
Pâté en croûte
10 Std.
Riz au lait et son coulis de fruits rouges
55min
Beignets aux pommes
45min
Tarte aux pommes
1h 15min
Brownies
45min
Chutney de poires
50 min
Tarte meringuée au citron
2 Std. 30 Min