![Cantucci Cantucci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/691F4D11-3E98-4529-B1F9-61ABF74EF1E3/Derivates/29BCAAC4-DC29-4825-8B1F-5D2B2A845E76.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine fleur
- 200 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de poudre à lever
- 20 g de liqueur d'anis
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 150 g d'amandes
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 236 kJ / 56 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gâteau du Vully
2h 30min
Petits pains du 1er août
1 godz. 10 min
Tourte aux noix de l'Engadine
1hod. 15min
Grissini
2h
Sirop de gingembre
1h
Fougasse de mardi gras
2h
Tirggel
48 godz. 45 min
Ravioli à la ricotta et sauce aux aubergines
1hod. 40min
Läckerli de Bâle
1 godz. 10 min
Gâteau de Linz
1h
Focaccia aux tomates
40min
Pain tessinois
1 godz. 50 min