Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine fleur
- 200 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de poudre à lever
- 20 g de liqueur d'anis
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 150 g d'amandes
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 236 kJ / 56 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Focaccia aux tomates cerises
2h
Mille-feuilles
2 godz. 25 min
Gnocchi de pommes de terre
1 Std. 15 Min
Pâte d'amande
1h 10min
Biscottes d’épeautre
6 godz.
Pains de Saint-Gall
26 Std. 30 Min
Tourte au kirsch de Zoug
4 Std.
Tourte aux noix de l'Engadine
1 Std. 15 Min
Focaccia aux oignons
2h 20min
Focaccia au romarin
2h 30min
Empanada au thon (pâté)
1h 10min
Croissants aux noisettes
1h 40min