Tourte aux amandes et chocolat blanc

Tourte aux amandes et chocolat blanc

4.0 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 portions

Składniki

Biscuit
  • 100 g beurre et un peu plus pour moule
  • 150 g de chocolat noir extrafin 50% de cacao en morceaux
  • 4 œufs
  • 130 g de sucre
  • 130 g d'amandes moulues
  • 1 sachet de poudre à lever
Couverture en chocolat blanc
  • 300 g de chocolat blanc en morceaux
  • 100 g d'eau
  • 100 g de beurre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.7 g
Kalorie 1962 kJ / 469 kcal
Tłuszcz 34.52 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 31.97 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...