Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) -
400
g de farine manitoba
lub 400 g de farine pour pizza - 1 c. à café de sel
Garniture
- 30 g d'olives noires dénoyautées
- 30 g de fromage provolone, en dés (env. 1-2 cm)
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- ½ gousse d'ail
- 100 g de tomates-cerises, épépinées et coupées en deux
- 2 - 3 feuilles de basilic séché, lavées et essorées
- ½ c. à café de sel
- 50 g de courgettes, en dés (d’env. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2071 kJ / 495 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Moutarde de Bénichon
40min
Gnocchi de pommes de terre
1 Std. 15 Min
Gâteau des rois
2h 15min
Tourte aux noix de l'Engadine
1 Std. 15 Min
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Mousse au Toblerone®
3 Std. 10 Min
Pain paysan
3 Std.
Sirop de thé froid
25 Min
Escargots noix-cannelle
2h 10min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h