Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 300 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre
- 40 g d'huile d'olive extra vierge (à adapter)
- 500 g de farine manitoba
- 10 g de sel (à adapter)
- 250 g de pommes de terre, pelées et coupées en tranches fines (1-2 mm)
- 1 - 2 brins de romarin, frais, lavé et séché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2719 kJ / 650 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de l’armailli
50min
Tortiglioni au poulet et olives noires
35min
Pains de Saint-Gall
26u. 30min
Focaccia aux oignons
2 Std. 20 Min
Conchiglie à la sauce chou-fleur
35min
Cake aux baies
1 Std. 15 Min
Empanada au thon (pâté)
1 Std. 10 Min
Focaccia croustillante
2h 10min
Penne brocoli, saucisse et olives
40min
Penne au thon
35min
Sirop de thé froid
25 Min
Pâte de base pour pain
24u. 30min