![Cuisses de dames Cuisses de dames](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1a86436e-22b6-445d-80f5-744fd36a96be/Derivates/256d5d4c-4dd7-4427-ad61-d780d70437c8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre
- 1 citron, bio, le zeste finement prélevé à l’économe
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 3 œufs
- 500 g de farine
- 1 pointe de couteau de poudre à lever
-
1000
g d'huile de friture
lub 1000 g d'huile de coco hydrogénée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 385 kJ / 92 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 min
Tresse russe aux canneberges
3h
Fougasse de mardi gras
2 Std.
Merveilles
1h 10 min.
Bonhomme en pâte
2h 10min
Petits pains du 1er août
1h 10 min.
Knöpflis
50 dk
Gâteau du Vully
2sa 30 dk
Pain bis en cocotte
2u. 25min
Pain tessinois
1h 50min
Cuchaule
2sa 30 dk
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min