Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre
- 1 citron, bio, le zeste finement prélevé à l’économe
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 3 œufs
- 500 g de farine
- 1 pointe de couteau de poudre à lever
-
1000
g d'huile de friture
lub 1000 g d'huile de coco hydrogénée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 385 kJ / 92 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Miroirs
1 Std. 40 Min
Coquins de Linz
3 Std. 15 Min
Bruns de Bâle
8 godz. 40 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Confiture d'abricot pour les provisions
55min
Tresse russe aux canneberges
3 Std.
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Gâteau de Linz
1 Std.
Gâteau du Vully
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min