![Glace au caramel Glace au caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B165A06C-D4C1-450D-AF01-1FE18D5DCD99/Derivates/49E093E7-2D20-4CD1-BA0D-ADDAF051F83C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de carambars (bonbons au caramel mou)
- 400 g de lait
- 80 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 200 g de crème, min. 30% M.G.
- 4 jaunes d'oeufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1498 kJ / 357 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Forêt noire
2h 30min
Crème glacée au chocolat
12óra
Pain complet, pâte à tartiner et boulettes de poulet
Brak ocen
Dacquoise praliné au chocolat
1h 5min
Gianduja Choco Passion
Brak ocen
Rouleaux de printemps
55min
Tête de M. Tomate
1h
Rouleaux aux noisettes
20min
Cookies aux dragées au chocolat
1h
Tourte au séré et aux fraises
2 godz. 50 min
Tourte aux amandes et chocolat blanc
2 godz. 50 min
Salade arc-en-ciel expresse
10min