Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 280 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
- 250 g de farine d'épeautre complète
- 200 g de farine mi-blanche
- 1 ½ de c. à café de sel
- 100 g de noisettes
Le façonnage
- 1 c. à soupe de farine mi-blanche
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1380 kJ / 330 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
1sa 55 dk
Pain d'épeautre pur
11h
Pain bis en cocotte
2h 25min
Pesto de basilic
10min
Bouillon de légumes en poudre
5h
Polenta tessinoise
45 min
Tartare de légumes
25 min
Pain d'épeautre et de blé
12h
Salade de carottes et crackers au sésame
1h
Pain paysan
3h
Pain aux graines de lin
1 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min