
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 1 brin de thym, frais effeuillé
- 2 feuilles de laurier, sèches
- 1 bouquet de persil frais effeuillé
- 600 g de viande de veau, sans nerf, sans os coupée en morceaux (2 cm)
- 300 g de carottes coupées en rondelles (5 mm)
- 200 g de poireaux coupés en rondelles (5 mm)
- ¾ c. à café de sel selon les goûts
- ¼ c. à café de poivre, moulu selon les goûts
- 300 g de champignons de Paris coupés en quatre
- 20 g de beurre
- 15 g de farine
- ½ c. à café de sel
- ¼ de c. à café de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 259 kcal / 1084 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 10 g