Quiche lorraine
TM6 TM5

Quiche lorraine

4.7 (70 ocen)

Składniki

  • 50 g de Gruyère, en morceaux (opcjonalnie)

La pâte

  • 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
  • 75 g de beurre, salé ou non salé, coupé en morceaux, et un peu pour fariner
  • ½ c. à café de sel
  • 50 g d'eau

La garniture

  • 200 g de cubes de bacon
  • 4 oeufs
  • 50 g de lait
  • 100 g de crème fraîche, min 30% M.G.
  • ¼ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre noir, moulu

Wartości odżywcze
na 1 morceaux
Kalorie
1215 kJ / 290 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy