![Quiche lorraine Quiche lorraine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/806C7FB6-AB48-424F-8A59-AA0181A637B1/Derivates/8A154A00-C29B-46DF-88A7-C4485098D1BD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de Gruyère, en morceaux (opcjonalnie)
La pâte
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre, salé ou non salé, coupé en morceaux, et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 200 g de cubes de bacon
- 4 oeufs
- 50 g de lait
- 100 g de crème fraîche, min 30% M.G.
- ¼ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre noir, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 morceaux
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g