Quiche lorraine

Quiche lorraine

4.8 76 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 morceaux

Składniki

  • de Gruyère (opcjonalnie) en morceaux
    50 g
La pâte
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    150 g
  • de beurre, salé ou non salé coupé en morceaux, et un peu pour fariner
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
La garniture
  • de cubes de bacon
    200 g
  • oeufs
    4
  • de lait
    50 g
  • de crème fraîche, min 30% M.G.
    100 g
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de poivre noir, moulu
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 morceaux

Kalorie 290 kcal / 1215 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...