
Urządzenia i Akcesoria
Quiche lorraine
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 morceaux
Składniki
-
de Gruyère (opcjonalnie) en morceaux50 g
La pâte
-
de farine de blé et un peu pour fariner150 g
-
de beurre, salé ou non salé coupé en morceaux, et un peu pour fariner75 g
-
de sel½ c. à café
-
d'eau50 g
La garniture
-
de cubes de bacon200 g
-
oeufs4
-
de lait50 g
-
de crème fraîche, min 30% M.G.100 g
-
de sel¼ c. à café
-
de poivre noir, moulu2 pincées
Wartości odżywcze na 1 morceaux
Kalorie
290 kcal /
1215 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Ma cuisine au quotidien
133 Przepisy
Beneluks
Beneluks