Quiche lorraine

4.7 92 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 morceaux

Składniki

  • 50 g de Gruyère (opcjonalnie) en morceaux
La pâte
  • du beurre
  • de farine de blé
  • 75 g de beurre en morceaux
  • ½ c. à café de sel
  • 50 g d'eau
La garniture
  • 200 g de lardons
  • 4 œufs
  • 50 g de lait
  • 100 g de crème fraîche, min 30% M.G.
  • ¼ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre noir, moulu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceaux

Białko 13 g
Kalorie 1215 kJ / 290 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...