Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 150 g de farine
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau, froide
Garniture
- 700 g d'oignons, coupés en deux
- 40 g de beurre
- 4 œufs
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2671 kJ / 641 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 47 g
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1小时 15 分钟
Quiche poireaux-lard
1小时
Tarte aux pommes
1小时 15 分钟
Lasagne verdi
1小时 15 分钟
Flammekuche aux pommes de terre
1 Std. 30 Min
Gnocchi de pommes de terre
1小时 15 分钟
Gratin de pommes de terre
1 Std. 10 Min
Tarte aux épinards
55min
Empanada au thon (pâté)
1 Std. 10 Min
Roulades au fromage et jambon
55min
Tarte aux légumes (TM6)
25min
Quiche aux tomates et mascarpone
1 Std. 30 Min