![Fondue au fromage moitié-moitié Fondue au fromage moitié-moitié](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47b76187-3b96-4245-9449-86aa3fdb4d06/Derivates/b293a212-5116-42df-979c-8bf957feace1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 400 g de gruyère, in Stücken (3 cm)
- 400 g de vacherin fribourgeois, in Stücken (3 cm)
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 200 g de vin blanc, sec
- 15 g de kirsch, nach Belieben
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pincée de paprika doux, gemahlen
- 700 g de pain blanc, in Würfeln (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5393 kJ / 1291 kcal
- Białko
- 71 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vin chaud
20 dk
Étoiles à la cannelle
1 godz. 30 min
Fondue au fromage
20 dk
Nœud au lard
2h 10min
Toasts à l'ail
15 dk
Gâteau du Vully
2h 30min
Rösti bernois
40 Min
Chips croustillantes et guacamole
1 Std.
Papet vaudois
55 dk
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 godz.
Sauce à salade à la française
20 dk