Dim Sum "Shumai" végétariens (raviolis chinois)

Dim Sum "Shumai" végétariens (raviolis chinois)

3.0 5 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
40 morceaux

Składniki

La pâte Shumai
  • 50 g d'eau
  • 180 g de farine et un peu plus pour la finition
  • 1 œuf
Farce et finition
  • 400 g de champignons frais mélangés (par ex. Shiitake, chanterelles)
  • 5 g de gingembre, frais coupé en fines lamelles
  • 50 g de carotte en morceaux
  • 30 g d'huile
  • huile végétale pour graisser
  • 120 g de riz
  • ½ c. à café de sel
  • 1 c. à café de sucre
  • 2 c. à café de sauce de soja
  • 500 g d'eau

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Białko 1 g
Kalorie 172 kJ / 41 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...