Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte Shumai
- 180 g de farine, et un peu pour fariner
- 50 g d'eau
- 1 œuf
Farce et finition
- 400 g de champignons frais, mélangés (par ex. Shiitake, chanterelles)
- 5 g de gingembre, frais, coupé en fines lamelles
- 50 g de carotte, en morceaux
- 30 g d'huile
- un peu d' huile végétale pour graisser
- 120 g de riz
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à café de sucre
- 2 c. à café de sauce de soja
- un peu de farine pour fariner
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 172 kJ / 41 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Risotto
30 min
Hamburger et coleslaw
40 min
Boulettes sur purée Parmentier
1h
Conchiglie à la sauce chou-fleur
35 min
Menu: Longe de porc farcie avec purée panais-carottes et de kouglof mandarine
Brak ocen
Bananes à la sauce coco-cannelle
30 min
Focaccia au romarin
2h 30min
Ravioles à la courgette et au poulet
1 godz. 10 min
Sorbet, rapide
10min
Beignets de filets de perche
1h
Pad Thai au poulet
20 min
Houmus
10min