Pie au bœuf et à la bière

Pie au bœuf et à la bière

3.8 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

Garniture à la viande de bœuf
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de viande de bœuf, désossée coupée en dés (2 cm)
    600 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre, moulu
    2 pincées
  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • de poireaux coupés en rondelles
    150 g
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
    15 g
  • de bière brune
    330 g
  • de thym, frais effeuillé
    1 branche
  • de sauce Worcestershire
    1 c. à soupe
  • de fond de viande maison
    ½ c. à café
    ½ cube cube de bouillon de boeuf (pour 0,5 l)
Pâte et finition
  • de farine de blé
    150 g
  • de beurre froid, coupé en morceaux
    65 g
  • œuf
    1
  • de sel
    ½ c. à café
  • jaune d'œuf battu
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 647 kcal / 2711 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...