Tarte flambée au lard

Tarte flambée au lard

4.6 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

Pâte
  • de farine
    260 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de levure boulangère fraîche (10 g)
    ¼ cube
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    135 g
Moulage et garniture
  • farine pour abaisser la pâte
  • d'oignons coupés en quatre selon la grandeur
    130 g
  • de crème acidulée, toutes sortes
    180 g
  • de lard, dégraissé, en tranches coupées en lanières (5 mm)
    150 g
  • de fleur de sel
    2 pincées
  • de poivre, moulu
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1281.7 kcal / 5365.5 kJ
Białko 25.3 g
Tłuszcz 87.1 g
Węglowodany 99.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...