![Tarte flambée au lard Tarte flambée au lard](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A1DE672-2D20-422D-A890-6083F2D3DD62/Derivates/237d1331-f9c8-4d04-b024-30e4da146ea8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 260 g de farine
- 20 g d'huile d'olive
- ¼ cube de levure boulangère fraîche (10 g)
- ½ c. à café de sel
- 135 g d'eau
Moulage et garniture
- farine pour abaisser la pâte
- 130 g d'oignons, coupés en quatre selon la grandeur
- 180 g de crème acidulée, toutes sortes
- 150 g de lard, dégraissé, en tranches, coupées en lanières (5 mm)
- 2 pincées de fleur de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5365.5 kJ / 1281.7 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 99.3 g
- Tłuszcz
- 87.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tresse bernoise
1ч. 45 мин.
Mousse au thon
5min
Rösti bernois
40 мин.
Spätzlis au fromage
1 godz. 10 min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 min
Roulades au fromage et jambon
55 min
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Beignets de filets de perche
1 godz.
Bonhomme en pâte
2ч. 10 мин.
Nœud au lard
2ч. 10 мин.
Mousse au Toblerone®
3sa 10 dk
Croissants au jambon
35 min