Tarte flambée au lard

Tarte flambée au lard

4.6 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

Pâte
  • 260 g de farine
  • 20 g d'huile d'olive
  • ¼ cube de levure boulangère fraîche (10 g)
  • ½ c. à café de sel
  • 135 g d'eau
Moulage et garniture
  • farine pour abaisser la pâte
  • 130 g d'oignons coupés en quatre selon la grandeur
  • 180 g de crème acidulée, toutes sortes
  • 150 g de lard, dégraissé, en tranches coupées en lanières (5 mm)
  • 2 pincées de fleur de sel
  • 2 pincées de poivre, moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 25.3 g
Kalorie 5365.5 kJ / 1281.7 kcal
Tłuszcz 87.1 g
Węglowodany 99.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...