Hamburger et coleslaw

Hamburger et coleslaw

4.4 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Le coleslaw
  • 600 g de chou blanc sans le tronc, en morceaux (4 cm)
  • 200 g de carottes pelées, en morceaux (4 cm)
  • 200 g de crème acidulée
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • ½ c. à soupe de sucre
  • 1 c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre, moulu
  • 45 g de vinaigre de pomme
Les steaks hachés
  • 160 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g de pain, de la veille en morceaux (2 cm)
  • 500 g de viande hachée, porc et bœuf
  • 1 œuf
  • 1 c. à café de paprika doux
  • 1 c. à café de sel
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 320 g de pain couronne croustillante (d’env. 320 g, de 6 miches), miches détachées
  • 100 g de salade verte
  • ketchup selon les goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 38.6 g
Kalorie 3428 kJ / 819 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...