Spätzlis à la grisonne

Spätzlis à la grisonne

4.0 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de fromage de montagne des Grisons corsé, en morceaux (2 cm)
    100 g
La pâte
  • de farine de sarrasin
    250 g
  • de farine blanche
    150 g
  • d'eau
    100 g
  • de lait
    100 g
  • œufs
    4
  • de sel
    1 c. à café
Le chou frisé
  • d'oignons coupés en deux
    200 g
  • gousse d'ail
    1
  • de beurre
    20 g
  • de chou frisé en lanières (1 cm)
    300 g
  • de sel
    ¾ de c. à café
  • demi-crème, 25% de matières grasses
    250 g
  • eau
    3 l
  • de sel
    1 c. à soupe
  • de viande séchée des Grisons en tranches, en lanières (5 mm)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 869 kcal / 3623 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...