Chili con carne

Chili con carne

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 portions

Składniki

  • 120 g d'huile d'olive
  • 500 g d'oignons coupés en deux
  • 8 gousses d'ail
  • 1300 g de viande de bœuf hachée
  • 800 g de tomates pelées en dés, en boîte
  • 100 g d'eau
  • 50 g de concentré de tomates
  • 2 c. à café de sucre
  • 3 c. à café de sel
  • 2 - 4 c. à café de paprika doux
  • 2 ½ c. à soupe d'origan séché
  • 1 ½ c. à café de cumin en poudre
  • 1 - 2 c. à café de poivre de Cayenne, moulu
  • 4 feuilles de laurier, sèches
  • 800 g de haricots rouges en boîte égouttés, rincés
  • 60 g de chocolat noir (opcjonalnie) en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1075 mg
Białko 30 g
Kalorie 1949 kJ / 465 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...