Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de carottes, pelées, en morceaux (5 cm)
- 1 bouquet de persil frais, effeuillé
-
180
g de yogourt nature
lub 180 g de yogourt grec - 10 g de jus de citron
-
30
g d'huile végétale
lub 30 g d'huile d'olive - 30 g de vinaigre
- 1 c. à café de sel
- 4 pincées de poivre
- 2 - 3 c. à soupe de cerneaux de noix ou hachées (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 851 kJ / 203 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 533 mg
Alternatywne przepisy
Accompagnement à la courgette
30 min
Salade de concombre et vinaigrette à l’aneth (TM6)
15 Min
Poulet stroganov
50 min
Salade de haricots verts aux pommes de terre et vinaigrette de légumes
50 min
Mousse au thon
5min
Sauce balsamique
10min
Riz Casimir (8 portions)
1h
Salade de lentilles
30 min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10min
Focaccia aux tomates
40 min
Croissants au jambon
35 min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min