Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)

Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)

4.6 53 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi a pezzi (2-3 cm)
  • 1000 g di latte intero
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • 20 g di burro + q.b.
  • 250 g di semolino di grano
Condimenti ai formaggi
  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g Emmental a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di provola a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di latte intero
    150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22 g
Kalorie 1925 kJ / 460 kcal
Tłuszcz 22.7 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 41.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...