Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di latte intero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 20 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
Condimenti ai formaggi
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di Emmental a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di provola a pezzi (2-3 cm)
-
150
g di latte intero
lub 150 g di panna (min. 30% di grassi) - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semolino dolce
1u.
Cocotte persi pien
1u.
Gnocchi alla romana
1h 15min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30 min
Gnocchi alla romana (senza lattosio)
1h 50min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1u.
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1h 40min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10min
Quiche porri e prosciutto
1u. 45min
Focaccia al formaggio
55min
Torta di patate borgotarese
2u.