Torta morbida al cioccolato (senza glutine)

Torta morbida al cioccolato (senza glutine)

4.6 73 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

  • 40 g olio di oliva + q.b.
  • 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 50 g di acqua di ceci (il liquido di conservazione)
  • 300 g di ceci bianchi in scatola sgocciolati
  • 2 uova
  • 100 g di zucchero di canna grezzo
  • ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.1 g
Kalorie 1235 kJ / 296 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 31.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...