Gnocchi di zucca al Taleggio

Gnocchi di zucca al Taleggio

2.9 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 500 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette
  • 200 g di polpa di zucca a cubetti (2-3 cm)
  • 630 g farina tipo 0
  • 2 - 3 pezzi di scorza di limone (opcjonalnie) preferibilmente biologica
  • 1 uovo
  • 2 cucchiaino di sale
  • 25 g di burro
  • 300 g di latte
  • 150 g di Taleggio a pezzi
  • 2 - 3 fili di erba cipollina fresca tritata

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1151.6 mg
Białko 23.5 g
Kalorie 2660.9 kJ / 636 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 99.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...