Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1000 g di acqua
- 500 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette
- 200 g di polpa di zucca a cubetti (2-3 cm)
- 630 g di farina tipo 0
- 2 - 3 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologica
- 1 uovo
- 2 cucchiaino di sale
- 25 g di burro
- 300 g di latte
- 150 g di Taleggio a pezzi
- 2 - 3 fili di erba cipollina fresca tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2660.9 kJ / 636 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 99.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1151.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi zucca e salmone
1u. 5min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1u. 10min
Gnocchi di zucca gialla
1u. 5min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1 Std. 40 Min
Spatzle con burrata e carciofi
50 min.
Malfatti bergamaschi
40 Min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1 godz. 30 min
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1 Std. 35 Min
Gnocchi di patate
1 godz. 30 min
Choux al merluzzo
1 Std. 40 Min
Gnocchetti di ricotta al tartufo
50 min.
Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck
1u. 5min