Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1000 g di acqua
- 500 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette
- 200 g di polpa di zucca a cubetti (2-3 cm)
- 630 g di farina tipo 0
- 2 - 3 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologica
- 1 uovo
- 2 cucchiaino di sale
- 25 g di burro
- 300 g di latte
- 150 g di Taleggio a pezzi
- 2 - 3 fili di erba cipollina fresca tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2660.9 kJ / 636 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 99.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1151.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia pere e gorgonzola
1 Std. 55 Min
Gnocchi di patate crude e pane
40min
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Crema al torroncino
10 Min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Composta di pomodori e capperi
1 Std.
Casoncelli ripieni di salsiccia e patate
1 Std. 30 Min
Smacafam
55 min
Gnocchi di spinaci
55 min
Lasagne con castagne, zucca e finocchietto selvatico
55 min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 Std. 10 Min
Gnocchi allo zafferano con sugo al radicchio
1 Std. 30 Min