Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di zucchero di canna integrale
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 220 g di yogurt di soia
- 100 g di olio di semi di mais + q.b.
- 200 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 983 kJ / 235 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella all'arancia (vegan)
1h
Torta al cocco (vegan)
55min
Torta di farro al cacao e pere (vegan)
1h
Crêpes (vegan)
1h
Torta della nonna (vegan)
4h
Colomba Vegan
3h
Pan di Spagna (vegan)
50min
Croissant (vegan)
3 godz. 50 min
Salame di cioccolato (vegan)
2óra 10p
Crema pasticcera (vegan)
15 min.
Pasta frolla al farro (vegan)
2 godz. 40 min
Besciamella (vegan)
15 min.