Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di miele - 15 g di lievito di birra fresco
-
200
g di farina tipo 1
lub 200 g di farina tipo 00 - 300 g di farina di segale
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 929 kJ / 222 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotte integrali con lievito madre
4 Std.
Pane rustico ai semi
1 Std. 30 Min
Pane integrale
3h 15min
Pagnotta di farro e semi di zucca
3h 40min
Pane all'orzo
2h 45 min
Pane di avena con semi di zucca
3 godz. 50 min
Pane integrale al vapore
2h
Pane integrale ai semi vari
4 godz. 10 min
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane ai cereali con i semi
3h 10 min
Mezzaluna di pane al farro
3 Std.
Pane con farina di mais
5 Std. 5 Min