![Gâteau aux carottes Gâteau aux carottes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35182814-2D01-4EB2-8669-C630AF2F1DD9/Derivates/3151a3eb-97ac-48f6-a72b-4eb1f9215c77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café de beurre, pour le moule
- 500 g de sucre
- 300 g d'amandes, entières, décortiquées
- le zeste de citron, bio, uniquement le zeste finement râpé et 3 c. à soupe de jus
- 300 g de carottes, pelées, coupées en rondelles (3 cm)
- 4 œufs
- 80 g de farine
- 1 sachet de poudre à lever (15 g)
- 1 pincée de sel
- 12 carottes en massepain
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1508 kJ / 360 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Pain paysan
3 Std.
Bonhomme en pâte
2h 10 min
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Émincé à la zurichoise
50min
Mousse au Toblerone®
3 Std. 10 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min