Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café de beurre, pour le moule
- 500 g de sucre
- 300 g d'amandes, entières, décortiquées
- le zeste de citron, bio, uniquement le zeste finement râpé et 3 c. à soupe de jus
- 300 g de carottes, pelées, coupées en rondelles (3 cm)
- 4 œufs
- 80 g de farine
- 1 sachet de poudre à lever (15 g)
- 1 pincée de sel
- 12 carottes en massepain
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1508 kJ / 360 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Caramels à la crème
2h
Gâteau choco-coco
40min
Mousse au thon
5 Min
Bruns de Bâle
8h 40min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Cake choco-courgettes
1 Std. 25 Min
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Gâteau aux carottes argovien
2h
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Tresse bernoise
1h 45min