Soupe de betteraves

Soupe de betteraves

4.4 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    60 g
  • de beurre
    50 g
  • de betteraves crues épluchées et coupées en dés (2 cm)
    300 g
  • d'eau
    500 g
  • de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    1 cube
    2 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu
    1 pincée
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    1 pincée
  • de vinaigre de vin blanc
    1 c. à soupe
  • de sucre
    1 pincée
  • de cumin, moulu
    1 pincée
  • de crème
    150 g
  • de raifort frais
    4 c. à café
    4 c. à café de crème de raifort, en bocal

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 261 kcal / 1091 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...