Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 2 ½ cucchiaini di Ras el Hanout (v. Consigli)
- ¼ di cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato
- 150 - 200 g di patate, pelate
- 150 - 200 g di carota
- 150 - 200 g di porro
- 150 g di lenticchie gialle
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
-
2
cucchiaini di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) -
2
cucchiai di prezzemolo fresco, tritato
lub 2 cucchiai di coriandolo fresco, tritato - 4 cucchiai di panna acida (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1132 kJ / 271 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di zucca
35 min
Cake al limone sofficissimo
1h 30 min
Zuppa di spinaci e lenticchie
50min
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40 min
Curry di zucca
1óra
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35 min
Tiramisù alle fragole e sambuco
3 godz. 15 min
Albumi montati a neve
5 min
Couscous di cavolfiore
Pas d’évaluation
Zuppa di cavolo con tofu
1óra 45p
Tortillas Tex Mex con carne di maiale
1h 20min
Insalata di sedano rapa e mele
10 min