Zuppa di lenticchie in versione orientale

Zuppa di lenticchie in versione orientale

4.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 70 g di cipolla tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio di oliva
  • 2 ½ cucchiaini di Ras el Hanout (v. Consigli)
  • ¼ di cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato
  • 150 - 200 g di patate pelate
  • 150 - 200 g di carota
  • 150 - 200 g di porro
  • 150 g di lenticchie gialle
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • 2 cucchiai di prezzemolo fresco tritato
    2 cucchiai di coriandolo fresco, tritato
  • 4 cucchiai di panna acida (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12 g
Kalorie 1132 kJ / 271 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...