Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g água
-
600
g couve coração cortada em tiras
lub 600 g couve-lombarda cortada em tiras - 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 150 g cenoura
-
150
g tomate em pedaços
lub 150 g polpa de tomate - 30 g azeite
- 100 g bacon em cubos
- 150 g vinho branco
- 100 g entremeada
- 250 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- 1 folha de louro seco
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes (para 0,5 l) - 1 malagueta seca
- 1 farinheira
- ½ chouriço de carne cortado às rodelas
- 1 chouriço de sangue
- 1000 g feijão branco, em lata e escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3904 kJ / 934 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Błonnik
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peru de natal recheado com carne
12h 50 min
Arroz primavera integral
1 Std.
Jardineira de carne
50min
Caldeirada de peixe
45 Min
Arroz de marisco
45 Min
Caldo verde
40 Min
Purê de batata
50min
Arroz de tomate
30min
Almôndegas com molho de tomate
40 Min
Lasanha bolonhesa
2h 30min
Bolo de iogurte
1h 40min
Feijoada à transmontana
45 Min