Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g tapioca granulada
- 300 g leite
- 200 g caramelo líquido (ver dicas)
- 300 g abacaxi, (aprox. 3 rodelas) cortado em pedaços
- 150 g açúcar
- 200 g leite de coco
- 4 ovos médios
- 50 g leite em pó
- 1 pitada de sal
- 100 g coco seco ralado
- 1000 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1388 kJ / 332 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 448 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 75 mg
Alternatywne przepisy
Manjar de coco com calda de ameixas
4 Std. 35 Min
Sorbet de cupuaçu
Nenhuma avaliação
Doce de abóbora com coco
1h 5min
Bolo de banana
1h
Bolo de coco gelado
1h
Bolo nega maluca
1h 5min
Bolo de mandioca com coco
1 Std. 15 Min
Canjica
13sa 35 dk
Pudim de leite condensado
4 Std.
Massa aerada (podre)
20min
Empadão do mar
1 Std. 35 Min
Bolo de abóbora
1h 25min