Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g tapioca granulada
- 300 g leite
- 200 g caramelo líquido (ver dicas)
- 300 g abacaxi, (aprox. 3 rodelas) cortado em pedaços
- 150 g açúcar
- 200 g leite de coco
- 4 ovos médios
- 50 g leite em pó
- 1 pitada de sal
- 100 g coco seco ralado
- 1000 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1388 kJ / 332 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 448 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 75 mg
Alternatywne przepisy
Patê de avocado
10 min
Bolo Capuccino
50min
Bolo de coco gelado
1h
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1h 10min
Pamonha
1h 40min
Pudim de leite condensado
4h
Molho branco
20 min
Sorvete de coco
4h 20min
Mini pão de queijo com calabresa
2h
Bolo de pamonha doce
55min
Bolo de milho cremoso
45min
Bolo cremoso de coco
2 Std. 45 Min