Wersje kompatybilne
Salada de arroz selvagem com aspargos e castanha de cajú
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g água
- 150 g arroz selvagem
- 1 ½ c. chá de sal marinho, mais q. b. para ajustar o sabor
- 1 talo de salsão, picado
- 40 g azeite de oliva
- 8 aspargos verdes frescos, cortados em rodelas
- 50 g castanha de caju torrada sem sal, cortada ao meio
- 100 g abacaxi, cortado em cubos pequenos
- 8 tomates sweet grape
- 2 ramos de dill fresco, somente as folhas
- ½ limão siciliano, raspas e o suco
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 140 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa creme de abóbora com casca e sementes
Brak ocen
Escondidinho de carne seca
1 Std. 55 Min
Tapioca com recheio de frango e requeijão cremoso
50 Min
Kibe assado
1 Std. 20 Min
Camarão com chuchu
30 Min
Creme de pupunha e queijo brie
45 Min
Pasta de grão de bico (homus)
40 Min
Molho vinagrete
15 Min
Salada de quinoa com legumes
30 Min
Tartar de salmão
10 Min
Molho pesto de manjericão
10 Min
Risoto com queijo parmesão
30 Min