Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 100 g tomate em pedaços
- 50 g pimentão vermelho
- 30 g azeite
- 900 g água
-
1
c. chá de caldo de peixe caseiro
lub 1 cubo de caldo de peixe (para 0,5 l) - 250 g arroz agulha
- 3 postas de bacalhau demolhado (aprox. 500 g)
- 400 g espinafres descongelados
- 500 g feijão encarnado, em lata, escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 349 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de bacalhau com grão de bico
13h 20min
Estrogonofe de carne com batatas
1 godz. 20 min
Frango com quiabo
40 min
Menu de Sopa de ervilha e gengibre, Salmão com limão siciliano, brócolis e batatas
45 min
Favas guisadas
50 min
Jardineira de carne
50 min
Empadão de carne
1 godz. 20 min
Bacalhau espiritual
50 min
Arroz de marisco
45 min
Canja de galinha
55 min
Caldo verde
40 min
Cogumelos salteados
20 min