Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 100 g tomate em pedaços
- 50 g pimentão vermelho
- 30 g azeite
- 900 g água
-
1
c. chá de caldo de peixe caseiro
lub 1 cubo de caldo de peixe (para 0,5 l) - 250 g arroz agulha
- 3 postas de bacalhau demolhado (aprox. 500 g)
- 400 g espinafres descongelados
- 500 g feijão encarnado, em lata, escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 349 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuscuz com frango, cordeiro e salsichas picantes
1 Std. 10 Min
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1 Std.
Jardineira de carne
50 Min
Canja de galinha
55 Min
Molho Béchamel (versão rápida)
10 Min
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Molho de tomate
40 min
Purê de batata
50 Min
Filés de Rodovalho com legumes
1h 15min
Bolo de maçã
1 Std.
Bolo mármore
2 godz.
Bolo de iogurte
1h 40min