Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g azeite
- 300 g legumes (por exemplo, aipo, cenoura, alho-francês), cortados em pedaços (ver dica)
- 1 dente de alho
- 100 g cebola cortada em oitavos
- 50 g concentrado de tomate
- 4 pés de mistura de ervas aromáticas frescas (por exemplo, salva, alecrim), só as folhas (ver dica)
- 100 g sal grosso
- 30 g vinho tinto
- 1 folha de louro
- 300 g carne de vaca picada
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 5027 kJ / 1200 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 13.6 g
- Sód
- 1982 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com couve-romanesca, molho de laranja e romã
30 Min
Gengibre (Modo descascar)
5min
Sambal oelek
20 Min
Molho de tomate
35 Min
Pita shoarma com molho de iogurte e hortelã
1h 40min
Pasta de caril amarela
25 Min
Caldo de carne
45 Min
Caldo de galinha
40 min
Alho (Modo descascar)
5min
Caldo de carne líquido
3 Std. 50 Min
Pastéis de carne picada e beringela marinada
Brak ocen
Caldo de carne
40 min