Wersje kompatybilne
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g broa de milho partida em pedaços
- 65 g azeite
- 400 g cebola (aprox. 3-4 cebolas) cortada em metades
- 2 dentes de alho
- 300 g cenoura (aprox. 5 cenouras) cortada em pedaços
- 400 g espinafres descongelados
- 500 g bacalhau, demolhado e desfiado
- 550 g abobrinha, cortada em pedaços
- 300 g batata frita palha
- 1000 g leite
- 100 g farinha
- 30 g manteiga
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada em pó
- 400 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2383 kJ / 570 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo-rei
3 Std. 15 Min
Leite creme
25 min
Arroz doce
1h
Cozido à portuguesa
1h 35min
Bacalhau espiritual
50 min
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30 min
Bola rápida de carne
55 min
Molho Béchamel (versão rápida)
10 min
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Molho béchamel
15 min
Molho de tomate
40 min
Purê de batata
50 min