Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dentes de alho
-
20
g salsa
lub 20 g coentro fresco - 400 g cogumelos frescos cortados em quartos ou laminados
- 30 g azeite
- 1 malagueta seca (opcional)
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 294 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear 200 g de curgete
20 min
Creme de legumes versátil
45 Min
Canja de galinha
55 Min
Caldo verde
40 min
Frango à pizzaiolo
55 Min
Legumes salteados
10 min
Purê de batata
50 menit
Arroz de tomate
30 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Caldo de legumes
45 Min
Ovos cozidos
20 min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15min