
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 60 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 150 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 300 g mleka
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
2 - 3
szczypty pieprzu cayenne, mielonego
lub 2 - 3 szczypty chili, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1270.9 kJ / 303.8 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 641.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta cytrynowa z pianą z białek
50 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1h 30 min
Tarta czekoladowa
1h 50min
Cynamonowe smores
1h 50min
Risotto z wędzonym serem
30 min
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Pływające wyspy
45 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Gnocchi alla romana
1h 30 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1h 25 min