Urządzenia i Akcesoria
Suflet serowy szybki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
50 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
60 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
300 g mleka
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
2 - 3 szczypty chili, mielonego2 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
641.4 mg
Białko
14.3 g
Kalorie
1270.9 kJ /
303.8 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Tarta budyniowa
1 godz. 15 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Słodka focaccia z jabłkami
1 godz. 45 min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1 godz.
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min