Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g queijo da Ilha
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 talos de aipo cortados em pedaços
- 50 g manteiga
- 400 g água
- 1 c. chá de sal
- 30 g farinha
- 100 g leite
- Pimenta preta, moída no momento q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1063.2 kJ / 254.1 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 1092.8 mg
Alternatywne przepisy
Frango cremoso com manteiga de especiarias (Murgh makhani)
1 Std. 15 Min
Creme de beringela
45 min
Risoto milanese
25min
Sopa de cenoura, tangerina e gengibre
Brak ocen
Polenta cremosa ao molho de funghi
35min
Creme de inhame e ervilha
40 min
Bolo de mandioca com coco
1 Std. 15 Min
Suco verde
15min
Risoto de camarão com leite de coco
40 min
Sopa fria de cenoura e gengibre
55min
Filetes de peixe galo com arroz preto e molho de trufa
50min
Risoto de camarão e leite de coco
30 min