Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g carapau pequeno, amanhado e s/ cabeça
- 80 g sal
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 20 g salsa
- 100 g azeite
- 50 g vinagre
- 800 g água, mais q.b. fria p/ arrefecer
- 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1620 kJ / 388 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Raia alhada
40 min
Pipis
1 Std.
Filetes de perca em cesto de alface com molho de feta e limão
35 Min
Filetes com molho de mostarda com batatinhas novas e ovos escalfados
50 Min
Frango recheado com arroz de cogumelos
2h 30 min
Cavala a vapor com esmagada de grão
40 min
Salada de batatinhas e truta
35 Min
Peixe à Portuguesa
6h 45 min
Arroz de carapau - Kedgeree
1 Std.
"Rosbife" de ganso de vitela com molho de clementina
45 Min
Robalo a vapor com molho de lima
35 Min
Filete de garoupa à Portuguesa
40 min