Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 pieces preserved lemon, rind only, no white pith, 2 cut into pieces
- 2 tbsp coarse semolina
- 2 tbsp poppy seeds
- 2 tbsp coriander seeds
- 250 g water
- 80 g milk
- 1 tsp sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 160 g wholemeal plain flour
- 300 g plain flour, plus extra if needed
- 1 tsp salt, plus an extra 1-2 pinches
- 300 g zucchini, cut into pieces
- 400 g brown onion, cut into eighths
- 100 g extra virgin olive oil, plus an extra one tablespoon
- 1 tomato, cut into halves
- 460 g ricotta
- 1 tbsp smoked paprika
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4084.6 kJ / 972.5 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 98.4 g
- Tłuszcz
- 46.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 15.9 g
- Sód
- 1220.9 mg
Alternatywne przepisy
Panforte
1h 30min
Achcharu (pickle)
48 Std. 30 Min
Vegan parmesan shards
3h 55min
Sunflower and nori filling
3h 10min
Spiced pumpkin palmiers
2hod. 50min
Vegan macadamia cheese ball
56h 55min
Baked beans
13h 25min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1h 45min
Japanese-style dressing
5 min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 Std. 25 Min
Pilaf with fragrant tarka
1 godz. 20 min
Kumara sausage rolls
1 godz. 15 min