Gin and tonic sorbet with cucumber

Gin and tonic sorbet with cucumber

4.4 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz.
6 portion

Składniki

Sorbet
  • sugar
    100 g
  • tonic water
    200 g
  • tonic water frozen into ice cubes
    200 g
  • cucumber peeled and cut into pieces (2 cm)
    325 g
  • lemon juice
    25 g
  • gin
    70 g
Lemon and mint tuile
  • blanched almonds
    50 g
  • unsalted butter
    30 g
  • caster sugar
    80 g
  • plain flour
    50 g
  • egg whites
    2
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • fresh mint leaves only
    1 sprig
  • salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 248.8 kcal / 1045.7 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 38.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 83.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...