Gulab jamuns

Gulab jamuns

4.4 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 portions

Składniki

Syrup
  • water
    450 g
  • white sugar
    400 g
  • saffron threads
    1 pinch
  • cardamom pod (green), crushed
    3
  • lemon juice
    1 tsp
Gulab jamuns
  • semolina
    80 g
  • ground cardamom
    2 tsp
  • saffron threads
    1 pinch
  • full cream milk
    140 g
  • milk powder
    140 g
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • vegetable oil for frying

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 79.2 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 1274.7 kJ / 303.5 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 43.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...