
Urządzenia i Akcesoria
Gulab jamuns
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 portions
Składniki
Syrup
-
water450 g
-
white sugar400 g
-
saffron threads1 pinch
-
cardamom pods (green), crushed3
-
lemon juice1 tsp
Gulab jamuns
-
semolina80 g
-
ground cardamom2 tsp
-
saffron threads1 pinch
-
full cream milk140 g
-
milk powder140 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
vegetable oil for frying
Wartości odżywcze na 1 portions
Kalorie
303.5 kcal /
1274.7 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
13.7 g
Węglowodany
43.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
79.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Burfee
24 godz. 30 min
Jelebi
25 godz.
Ladoo
1 godz. 20 min
Rava idli
2 godz. 40 min
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12 godz. 15 min
Kheer with Dark Chocolate Topping
2 godz. 50 min
Parathas
1 godz. 30 min
Savoury semolina
15 min
Vada
2 godz. 35 min
Kheer
2 godz.
Carrot halwa
1 godz. 5 min