Falafel

Falafel

4.1 57 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 30 min
35 portions

Składniki

  • dried fava beans (broad beans) (see Tips)
    270 g
  • dried chickpeas
    90 g
  • water for soaking
  • garlic cloves
    8
  • brown onion cut into quarters
    300 g
  • fresh coriander leaves only
    5 sprigs
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    10 sprigs
  • salt to taste
    1 - 2 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • plain flour
    2 tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • baking powder
    3 tsp
  • sunflower oil for frying (see Tips)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 120.1 kcal / 504.4 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 4.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 198.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...