Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 75 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch salt
- ½ tsp vanilla sugar or ¼ tsp natural vanilla extract
- 50 g water
Topping
- 900 - 1000 g cooking apples, peeled, cored and cut into quarters
- 30 g caster sugar
- 10 g butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 915.4 kJ / 218.4 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 22.9 mg
Alternatywne przepisy
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27 Std. 35 Min
Apple cake
1h
Marble cake
2h
Profiteroles
2h
Baguette
3h 45min
Rustic bread
2h
Brioche
5h
Little lemon cheesecakes
6h 20min
Citrus and spice spider web cheesecake
6 Std. 10 Min
Milk bread (Challah)
2h 20min
Basic bread
1h 35 min
Chocolate fondant cake
40min