![Soupe de fruits de mer provençale Soupe de fruits de mer provençale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9A0DB3DA-1AB4-4B8D-BA5B-653B8CCE8F82/Derivates/e5c95c07-71e6-4403-94ca-a847bb8dd353.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g d'eau
- 1 cube de court-bouillon
- 100 g de pâtes sèches, type langue d'oiseau
- 300 g de cocktail de fruits de mer surgelé, non décongelé
- 150 g d'aïoli
- tranches de baguette grillées, pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1903 kJ / 456 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Riz espagnol aux fruits de mer
40 Min
Soupe chinoise crevettes et vermicelles
25min
Soupe à la coriandre
50 Min
Riz méditerranéen aux moules et au chorizo
1h 5min
Soupe à l'orientale
12h 30min
Soupe de pâtes
35min
Soupe façon couscous
40 Min
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Soupe de poisson
40 Min
Soupe harira
40 Min
Soupe de poisson de Majorque
40 Min
Soupe de pois cassés finlandaise
12h