Berenjenas crujientes con salsa de tomate

Berenjenas crujientes con salsa de tomate

4.4 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 raciones

Składniki

  • 1 berenjena (300-400 g)
  • sal para espolvorear
  • 180 g de aceite de oliva
  • 40 g de harina
  • 120 g de panko
  • 1 cucharada de cebolla en polvo
  • 2 cucharaditas de pimentón
  • 1 cucharada de ajo en polvo
  • 1 diente de ajo
  • 2 huevos
  • 1 cucharadita de chile seco desmenuzado
  • 800 g de tomate troceado en conserva
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 6 hojas de albahaca fresca picada
  • aceite (para freír)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 925.5 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 2722 kJ / 651 kcal
Tłuszcz 50.6 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 37.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...