![Caldo oscuro de ternera Caldo oscuro de ternera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF55D306-7F61-435D-84CA-56A10695F0C7/Derivates/7c868913-85f6-4237-9f81-dd9e1321c02d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de carne de ternera en trozos (en trozos de 3x3 cm)
- 400 g de huesos de ternera (en 2-3 trozos)
- 1 - 2 tomates maduros (aprox. 200 g)
- 1 zanahoria en trozos (aprox. 80 g)
- 1 cebolla en octavos (150-200 g)
- 2 dientes de ajo
- 1 ramillete de hierbas frescas variadas (tomillo, romero, laurel, etc.)
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de vino tinto
- 4 - 5 granos de pimienta negra
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 1000 - 1500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 130 kJ / 31 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de legumbres con ajos negros de las pedroñeras Pedroñete
11 Std.
Salmón marinado con remolacha
48 Std.
Consomé de ternera
1h 40 min
Centollos con cabrales y sidra
1h
Caldo ibérico
1h 10 min.
Crema de cangrejo
35 min
Caldo de pollo con jengibre
1 Std. 45 Min
Cocción de alubias
9 Std. 20 Min
Caldo de carne (pollo o ternera)
40 min
Caldo de ave y jamón
1sa 5 dk
Sopa de ave
40 min
Concentrado de caldo de carne
45 dk